Bantningspiller

Bantningspillret Xenical innehåller tetrahydrolipstatin vilket vanligare kallas för Orlistat. Ämnet fungerar genom att hämma de enzymer som har som uppgift att bryta ner fett i tarmarna. Med andra ord tas inte fettet upp utan passerar kroppen i större utsträckning. Genom detta minskas fettupptagandet i kroppen med upp till 30%.

Utöver det får personer som äter Xenical tarmbesvär om för fet mat äts. I och med detta kommer man att automatisk undvika denna typ av mat. På så vis lär man sig (den hårda vägen) att hålla sig till mer sund kost.

De biverkningar som man kan få från Xenical är framförallt fettdiarréer. Detta i samband med att fet kost intas.

Med tanke på medlets funktion rekommenderas det främst till de som har svårt att hålla sig till en fettsnål diet. Detta samtidigt som man vill gå ner i vikt.

Fakta taget från tidningen Iform.se.

Det ämne som Reductil är uppbyggt kring är sibutramin. Funktionen är främst att öka mättnadskänslan för att man därmed ska äta mindre. Detta sker genom att medlet ökar kroppens halt av serotonin samt noradrenalin. Några större biverkningar har man knappt hittat. Däremot kan man exempelvis få torr mun, svårt att sova, illamående eller få förstoppningar. Det är däremot biverkningar som går över efter ett tag.

Eftersom Reductil främst skapar en mättnadskänsla är det ett mycket bra medel att påbörja sin bantning med. Kombineras detta med motion kommer man att både röra sig mer och äta mindre – grundstenarna i all bantning.