Hålla vikten under graviditeten

Att vara gravid innebär att man går upp i vikt. Däremot är det viktigt att hålla vikten så det inte skenar iväg. Blir man för tung så kan det bli komplikationer som man inte önskar sig.

Alla är vi olika och hur mycket viktökning som blir under en graviditet ser olika ut från kvinna till kvinna. Det kan röra sig om i normala fall mellan 13 till 16 kilo. Det gäller att man håller sig i rörelse och äter förnuftigt och det som både du och barnet kräver under din graviditet

Om du har rutiner på träning innan din graviditet så behöver du inte ändra på allt för mycket då du blivit gravid. Det kan finnas vissa övningar som du behöver undvika. I de flesta fall så kan du träna på som vanligt långt fram i din tid som gravid.

Det är som sagt inget konstigt att kliva upp i vikt som gravid. Det är däremot viktigt att det inte rusar iväg och bli för mycket i viktuppgång. Prata alltid med din barnmorksa om det är något du undrar över. De har all den erfarenhet som krävs för att kunna svara på dina frågor.