Kost i samband med viktnedgång

Att gå ned i vikt är något som många av oss kämpar med. För vissa så kanske det bara är något eller några kilon som man vill ha bort. Hos andra så är det betydligt mer som man vill bli kvitt. Alla kämpar vi på olika sätt för att nå våra mål. Kost i samband med viktnedgång är oerhört viktigt. Det tänkte vi skriva lite om här.

Första så gäller det att stålsätta sig på vad man äter. För det första så gäller det att totalt sluta med sötsaker så som godis, kakor och bullar. Glass och annat är också något som man bör sluta med. Det är inte det enklaste men med hjälp från andra så kan man ändra sina kostvanor. Det kan vara en stor fördel att få kostrådgivning för att man ska förbättra sina kostvanor. För vanor är vad det är. Se till att hälften av allt du äter är frukt och grönsaker. Se till att få i dig fiberrika kolhydrater under dagen.

Det är viktigt att få in rutiner på ditt matintag. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag är det som ska finnas med. Mellanmålen kan vara frukt av något slag. Se till att äta en hälsosam frukost helst utan socker på något sätt. Så klart så ska man kunna unna sig något gott mellan varven men det får inte ta överhanden för det vi stoppar i oss. Att bryta dessa vanor är inte det enklaste och förmodligen så kommer det att finnas ett sockersug under en period tills detta sakta men säkert försvinner.