Få en jämnare hudstruktur

Vår hud utsätts dagligen för olika slags påverkan, både inre och yttre. Vind och sol, partiklar och smuts, stress, kost, alkohol och tobak och så vidare - alla dessa faktorer påverkar hudens hälsa och struktur. Så vad kan du göra för att ta hand om din hud och få en jämnare hudstruktur?

Orsaker till ojämn hud

Det kan finnas flera orsaker till en ojämn hudstruktur. Miljöpåverkan, hormoner, ålder eller gener är alla olika exempel på möjliga anledningar. Andra orsaker kan vara en sämre blodcirkulation eller minskad kollagenproduktion. De goda nyheterna är att du kan förbättra hudens textur. Ofta beror en ojämn hudstruktur helt enkelt på att din hud är torr, eller att du inte exfolierar den tillräckligt regelbundet. Men misströsta inte, det finns många bra produkter som hjälper dig att få den hjälp du behöver.

Hur förbättrar du hudstrukturen?

Avlägsna regelbundet gamla hudceller från hudytan som gör den glåmig och grov. Detta kan du göra genom använda peeling eller en crème med exfolierande syror. Använd gärna beprövade exfolierande ingredienser, till exempel AHA och BHA . Förstorade porer, ärr och akne kan också göra din hud ojämn. Du kan då använda dig till exempel av antibakteriella syror eller niacinamide, som verkar porsammandragande. Så se till att få den hjälp du behöver just för din hy!