Skidor ger bra motion under vinterhalvåret

Det kan vara svårt att motionera utomhus under vinterns kalla dagar. Eftersom det är svårt men också mer riskfyllt att ta sig en springtur när gatorna är isiga och halkiga.

Men vi som har turen i vårt nordliga land att snön kommer varje år. Så har vi fördelen att kunna kombinera motion med nöje, det vill säga skidåkning. Den vanligaste typen av skidåkning är längdskidor vilket du enkelt kan utföra på de flesta ställen i Sverige.

Gillar du lite mer fart och fläng så är utförsåkning ett annat alternativ som vi ofta kombinerar med en planerad skidsemester.

En bra träningsform är längdskidor

Den här typen är förmodligen den mest effektiva motionen under vinterhalvåret om du gillar att motionera utomhus. Du tränar hela kroppen från topp till tå genom att staka dig fram i skidspåret. Det är viktigt att ha rätt kläder och utrustning när du åker längdskidor. Se till att hålla dig varm och använd kläder som andas. För att hitta rätt utrustning. Kolla in detta.

Utförsåkning ger bra motion

Den här typen av skidåkning utförs oftast i en skidanläggning. Men precis som längdskidåkning så ger även utförsåkning bra motion. Efter en lång dag i backen så kommer du känna suget i vaderna och en härlig känsla från all frisk luft i naturen.