Den viktiga hygienen

Att ta hand om sin personliga hygien är grundläggande för ditt personliga välbefinnande. Det är något som alla bör upprätthålla på vardaglig basis. Förutom att det främjar ens egna hälsa så blir det också mycket trevligare för personerna som är i ens omgivning. I Gunry´s sortiment finns det flertalet produkter som kan hjälpa dig att uppnå just detta.

Luktar du illa?

Ibland kan det kännas som att ens svett orsakar dålig lukt, något som kan vara både jobbigt och pinsamt. Det är dock faktiskt en vanlig missuppfattning är att det är just vår svett som orsakar den dåliga lukt. Svett består av vatten, salt, oljor och proteiner i största del och det i sig är en luktfri vätska. Det som däremot orsaker kroppslukt är bakterier. Bakterier i sig är inget fel, det är helt ofarliga och livsviktiga då dem tillhör hudens naturliga försvar. Men genom att begränsa mängden av bakterier kan vi skapa förutsättningar för bättre doft.

Hur får jag en bra hygien?

Det finns många enkla åtgärder du kan göra för att få en bra hygien. Till exempel att ha en god handhygien genom att tvätta händerna ofta samt använda handdesinfektion. Du bör också tänka på munhygien, det sköts enklast med tandkräm och tandborste samt eventuellt tandtråd.