Utrustning för träning

Det är aldrig för sent att börja träna och det viktigaste, om du inte har något specifikt mål med din träning, är inte vad du tränar utan att du tränar. Den bästa träningen är den träning som blir av. Var inte rädd för att testa olika träningsformer för att hitta den som passar just dig allra bäst.

Träningens effekter

Träning har ett vitt spektrum av nyttiga effekter på vår kropp, bland annat minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes, men även positiva effekter för minnesförmåga och mentalt välmående.

Styrketräning som rehabilitering

Styrketräning är inte bara för att bygga muskler, utan är även ett bra alternativ för rehabilitering. Förutom att ta igen förlorad muskelstyrka och stärka musklerna kan man med styrketräning stärka ligament, senor och brosk. Läs mer här för information om utrustning för styrketräning och rehabilitering till sjukhus, företag eller privatpersoner.

Förebygga skador

Det är även viktigt att tänka på att inte utsätta sin kropp för onödigt slitage, vilket ofta sker genom dåliga ställningar på arbetsplatsen. De flesta arbetsuppgifter sker vid skrivbord och dåliga ställningar kan slita på kotor, leder, och muskler. Det är därför viktigt att ha bra och ergonomiskt riktig utrustning vid en arbetsplats vi spenderar så mycket tid i.