Utomhusträning - checklistan

Sommaren är en ypperlig tid att satsa på utomhusträning. Du får frisk luft, riskerar inte att förfrysa tårna under långpromenaden och behöver inte bekymra dig om ditt favoritspår är plogat eller inte. Den här lilla checklistan är bra att spara för dig som precis kommit igång med utomhusträning. Vi tar upp sakerna du behöver tänka på och ta med dig ut i naturen. 

Kläderna

Rätt träningskläder för rätt årstid gör passet roligare och lättare. Du vill inte svettas på grund av värmen, det ska vara av ansträning. Du vill inte frysa på grund av vädret, du ska kunna jobba upp värmen själv. Få har möjlighet att träna mitt på dagen när solen står som högst och värmer som mest. För de flesta ges träningstillfällen tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen och kvällen. Därför är det bra att klicka hem en skaljacka som skyddar mot vind och väta utan att du blir för varm. Under varma dagar kan du med fördel använda shorts eller trekvartsbyxor samt en t-shirt. Skaljackan går att knyta runt midjan när det blir för varmt. 

Utrustning

Det finns hur många läckra träningsprylar som helst att ta med ut på träningspasset. Ibland får du välja utefter träningsform och längd, andra saker kan följa med varje gång. 

  • Pulsklocka - bra när du tränar intervaller eller joggar
  • Vatten - alltid bra att ha med, se till att få med rätt mängd beroende på träningsform
  • Midjeväska - bra under långa träningspass och håller händerna fria
  • Hörlurar - all form av träning blir bättre med favoritmusiken
  • Viktband - banden fästes runt ben eller armar för att öka ansträningen
  • Plåster - när du skrapar upp knän eller händer men inte vill avbryta passet