Få hjälp vid bristningar i huden

Det är tyvärr vanligt att få bristningar i huden bland annat gäller det dig om du tränar hårt och bygger upp mycket muskler. Vanligast är det hos kvinnor som är gravida. Det är till och med så vanligt att ca 75 % av alla gravida kvinnor får bristningar på mage och lår. Men även män som går upp i vikt så fort kan få synliga bristningar. Vill du ha hjälp gå ut på nätet och ta en titt här.

Ta bort bristningar

Tyvärr går bristningar aldrig bort. Det går att avlägsna de fula märkena med plastkirurgi eller till och med genom laserbehandling. Tyvärr räknar försäkringsbolagen en sådan här behandling som kosmetisk och därför får du stå för kostnaden själv. Det är svårt att undvika att få hudbristningar, men det kan hjälpa att smörja in området med en mjukgörande kräm.

Tonåringar är utsatta

Tonåringar och ungdomar som kommer in i puberteten växer oftast väldigt fort. Även för dem finns en risk att få bristningar som det kommer att tycka illa om då de blir äldre. Det är svårt att få ungdomar att inte växa så fort i puberteten, de kan ju egentligen inte göra något åt det.