Kosttillskott kan inte ersätta vanlig mat

En del människor som vill gå ned i vikt kan av felaktiga skäl få för sig att det går att ersätta delar av kosten med kosttillskott av olika slag. Detta är dock rent felaktigt då kosttillskott aldrig kan eller bör ersätta en vanlig och bra kosthållning.

Kosttillskott av olika slag är med andra ord inte ett substitut som kan ersätta allt från frukost, lunch, mellanmål, middag och så vidare. Här pratar vi i sådana fall om måltidsersättningsprodukter av olika slag, vilket inte alls är samma sak som kosttillskott.

Tanken är helt enkelt att kosttillskott av olika slag ska kunna komplettera det vanliga kostintaget och täcka upp där det möjligtvis skulle kunna finnas en del luckor. Det kan exempelvis handla om att någon människa lider av en vissa sjukdom som gör att man har brist på något ämne i kroppen, eller att man har svårt för att äta vissa specifika saker som därigenom gör att man måste få i sig näringsämnena på annan väg. Livsmedelsverket.se skriver om just detta på sin sajt, samt mer intressant fakta om ämnet.

På Greatlife.se så hittar ni som är intresserade av kosttillskott av olika slag i princip allt ni kan tänka er. Här finns det dessutom ännu mer fakta att ta del, något som gör att ni som är intresserade av att ta del av information från fler källor än en kan skaffa er rejät med kött på benen. Detta är bra innan ni väljer att göra ett aktivt val huruvida ni vill börja ta något eller några typer av kosttillskott eller om ni kanske istället tror er klara er helt utan.