Hjälp med dieten

När man vill gå ner i vikt så kan allt man behöver göra sammanfattas med en enda beräkning, energi in och energi ut. Att räkna på detta och samtidigt laga mat som både är näringsriktig och god är dock inte alltid det enklaste. Nu finns det dock en lösning.

Den nya och praktiska trenden med matkassar har nämligen även slagit till för de av oss som har hälsofokus. Många av de stora matkasse leverantörerna erbjuder alltså kassar designade med noga koll på näringsvärde samt energiinnehåll. 

Det finns dessutom många alternativ som följer olika dieter. De flesta är lätt eller till och med färdiglagade för att ge vem som helst möjlighet att få ett vällagat mål mat. För en komplett lista så kan man gå in på Matkasse direkt och deras sammanställning. Nedan går vi igenom några av de olika dieterna man kan hitta i matkasseform. 

Viktväktarna

Om man äter enligt viktväktarnas pointsystem så kan man få färdiga beräkningar om man använder deras matkassar från City Gross. Det finns dessutom en laktosfri version av denna kasse för de med laktosintollerans. 

GI-metoden

Även de som äter enligt GI-metoden så finns det bra alternativen. GI-boxen levererar nämligen varannan vecka matlådor för de kommande två veckorna. Alla komponerade enligt GI-metoden. Totalt har de för tillfället tio olika maträtter, allt från chicken kerala till klassisk svensk pannbiff med blomkålsgratäng. 

LCHF

För de som äter lågkolhydratdiet så erbjuder bra mat hemma en lösning. Med deras kasse för fyra dagar så får man varje veckan en meny av passande lchf-mat. 

Utöver dessa dieterna så brukar även många av de vanliga matkassarna även vara väldigt välkomponerade med balanserad mat. Bäst är alltid att undersöka de olika alternativen och hitta de som passar dig bäst.