Hälsomat - Nyttigt och Gott!

Det finns många fördomar mot hälsosam mat. Saker som att det är bara tråkiga sallader och grönsaker. Vad skulle du säga då om vi berättade för dig att du kan både äta nyttigt och god mat samtidigt? Att kunna kombinera hälsosam mat så du får en fest både för öga som tunga?

Fler och fler väljer att leva ekologiskt och äta mer nyttigt och det underlättar att mycket av det vi kan stoppa i oss finns tillgängligt online, kolla in EcoLiving som förutom mat även lagerför ekologiska skönhetsprodukter och andra bra produkter. Detta är perfekt då kanske inte den lokale matbutilken lagerför de produkter som vi önskar oss.

Ställa högre krav

Under de senaste åren har det blivit allt mer och mer populärt att det svenska folket börja ställa mer och mer krav på sina matprodukter. Man ställer frågor som vars allt kommer ifrån, hur blev djuret behandlad med mera. Jakten på färska och högkvalitativa produkter ökar men kunskapsnivån på de som söker är inte alltid av samma kvalitet. Så vad och framförallt var ska man leta efter bra produkter? Vilka frågor är viktigast att ställa?

Var ska man börja?

När du påbörjar din resa för att hitta bättre produkter så är det sällan matbutiken du ska gå till. Gårdsbutiker börjar komma fram mer och mer och närproducerat är i ropet.. Det gäller ju att gå till det som finns i närheten, kan du inte gå så finns det säkert någon man kan kontakta via Internet eller telefon. Vissa bönder till exempel kan tänka sig att slakta, stycka och sälja sina djur som de föder upp. Man får börja med att kolla vad som finns runt omkring där man själv bor. Vad finns det för möjligheter hos just dig?

Odla själv

Känns det som att du har gröna tummar? Då kan du ju prova på att odla själv, även om du skulle bo i en lägenhet så finns det enkla knep till att göra en egen liten plantering av örter och rotfrukter som morötter och potatis. Du behöver bara planteringsjord, några hinkar eller blomlådor, beroende på vad du vill odla. Du kan även ha det i krukor. Saker som går att odla oavsett storlek på ditt boende är saker som chillifrukter, cocktailtomater, örter som basilika, oregano och rosmarin.